Any: 2011-2018
Tipus intervenció: Obra nova
Direcció: Carrer Jovara, 228 - Calella (Barcelona)
Usos: Habitatge unifamiliar
Tipologia edifici: Edifici entre mitgeres
Estat projecte: Acabat
Superfície intervenció: 286 m2

Es projecta un edifici entre mitgeres, recolzada a la façana del carrer principal (Carrer Jovara) i amb un pati interior de l'illa. A laplanta baixa la seva profunditat edificable arriba fins al límit posterior de la parcel·la i a partir de laprimera planta la profunditat edificable és de 15m. El edifici es corona amb una coberta plana amb un cos central de la mateixa amplada de la parcel·la i de una profunditat de 5m (separat 5m de la façana alcarrer i de la façana al pati d’illa).

Fotos de l'obra i l'edifici acabat

A la parcel·la hi havia una edificació anterior que va ser enderrocada prèviament. El nou edifici està format per una planta baixa, dues plantes pis, espai sota coberta.

A la planta baixa s'hi ubica l'accés a l'habitatge i a una aparcament unifamiliar per a dos cotxes.L'entrada a l'habitatge es produeix des d'una porta situada a la banda esquerra de la façana del Carrer Jovara. L'accés al'aparcament unifamiliar es realitza per porta independent

La comunicació vertical de l'edifici es realitza una escala des de el vestíbul d'accés i un element practicable que comunica les diferents plantes. L'accés al elevador o ascensor practicable es realitza a través de l'aparcament passant per un vestíbul d'independència.Les dues plantes pis es distribueixen amb la zona de dia en el primer i la zona de nit en el segon. El espai sota coberta, està vinculat a l'habitatge, sense un ús definit, i als elements de instal·lació de l'habitatge.

S'ha posat especial atenció en la composició arquitectònica de la planta baixa, tot i la dificultat que representa l'amplada edificable del solar i l’accés necessari pel cotxe, per obtenir una solució urbana coherent amb la resta del carrer.Així la façana principal al carrer juga a una doble composició: la primera adopta una tipologia d'obertures de proporció vertical, amb obra vista, tractant de establir un cert paral·lelisme amb les composicions arquitectòniques de les cases de cos; la segona, resol la trobada amb el carrer, essent les seves obertures d'una dimensió i proporció diferent. Ambdues juguen compositivament, tractant d'establir entre elles un contrast adient.

S’ha tractat que la façana no respongui mimèticament a l'espai que té al seu darrera sinó a un ordre compositiu propi i, si convé, lligant o interpretant el criteri compositiu de la resta de cases del carrer. Els materials de la façana (obra vista i ceràmic) tracten de respondre a la composició cromàtica de la resta del carrer Jovara. S’utilitzen materials més moderns en una composició més clàssica.

Pel que fa a la façana d’interior d’illa, la seva composició és més lliure, responent a obertures de major dimensió però combinat amb els mateixos colors de la façana principal.

Pel que fa a la distribució interior, s'ha procurat maximitzar les peces important o nobles de l'habitatge i concentrar en la part central de la crugia aquelles peces de servei que no necessiten d’una obertura directe al exterior, tractant de reduir, a la vegada, el percentatge de passadissos que hi puguin haver. 

 

Utilitzem galetes per millorar el nostre web i el seu ús. Les galetes que són utilitzades per les operacions essencials d'aquest lloc ja han estat fixades. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk